Ir para o conteúdo
ou

Software livre Brasil

Últimos Posts

 Voltar a Blog Marcelo...
Tela cheia

Despedida em Arenys de Mar

29 de Agosto de 2007, 0:00 , por Software Livre Brasil - 0sem comentários ainda | Ninguém está seguindo este artigo ainda.
Visualizado 844 vezes

“la missió és aconseguir una llibertat d'elecció i una autonomia tecnològica”

Marcelo d /pub/Blogs/BlogPostMarceloBranco20070829091732/marcelo-pbl.jpg

Marcelo d'Elia Branco i el regidor d'educació Oriol Ferran

Arenys de Mar 29-8-07 10:24 / míriam

Més de 30 persones s'han aplegat aquest dimarts 28 d'agost per escoltar a Marcelo d'Elia Branco, el referent brasiler en programari lliure i promotor del projecte sofwtarelivre.org Moltes han estat les conclusions que s'han aportat a la conferència, que potseriorment ha acabat amb un col·loqui amb els assistents. D'Elia Branco ha remarcat que la societat actual viu una autèntica revolució tecnològica, de la qual els internautes en som els protagonistes. El fet que la xarxa estigui construïda per i per a les persones fa que moltes vegades es contradigui amb situacions de diversos països que potser s'han desenvolupat des d'un punt de vista tecnològic, però no des d'un punt de vista cultural. D'Elia Branco ha afirmat que el Programari Lliure i una societat en xarxa ben construïda poden alliberar el panorama tecnològic i fer que els països més pobres també puguin accedir a aquesta gran revolució digital.

La responsabilitat de les administracions

Una de les idees que ha aportat d'Elia Branco ha estat la responsabilitat de les administracions per aconseguir polítiques públiques per fer arribar el programari lliure a tothom. En aquest sentit, “no només seria positiu per l'usuari sinó també per a l'economia”. Segons les dades aportades, les despeses en matèria d'investigació i desenvolupament es poden reduir a un 26% en el cas de la indústria del programari. Això també lligat a les llicències lliures que poden posar punt i final a l'esclavitud de les llicències privades. D'Elia Branco s'ha referit al cànon digital i a la injustícia d'haver de pagar una taxa per als CD's i DVD's per compensar els autors amb el tema de la piretaria, quan els utilitzem per fer les nostres pròpies gravacions i treballs.

Els reptes de Catalunya

Marcelo d'Elia Branco ha fet aquest dimarts el seu darrer acte públic abans de tornar cap al Brasil, on té el repte de preparar la Campus Parti de Sao Paulo "tinc un cor mig brasiler i mig català", ha dit. Una de les coses que ha volgut posar sobre la taula ha estat que els catalans hem de seguir lluitant per aconseguir el dret de conèixer i treballar amb la llengua tecnològica i que aquesta lluita del segle XXI siguin tan importants com les que hi ha hagut per l'autodeterminació i la independència del segle XVIII ençà.

Outras noticias sobre este dia em Arenys:

Marcelo D'Elia Branco parlarà a Arenys del coneixement i el programari lliures com elements clau de la nova Societat en Xarxa

Fotos comentadas em catalá

VilaWeb Marcelo d'Elia Branco visita Arenys de Mar per parlar de coneixement i programari lliure

Xarxa de Telecentres de Catalunya

Una Xarxa lliure i tropical

Marcelo se despide con una charla sobre Conocimiento y Software Libre

Xarxa Omnia

/pub/Blogs/BlogPostMarceloBranco20070829091732/elsreptes.JPG

Fonte: /bin/view/Blogs/BlogPostMarceloBranco20070829091732

0sem comentários ainda

Enviar um comentário

Os campos são obrigatórios.

Se você é um usuário registrado, pode se identificar e ser reconhecido automaticamente.